vissza a Workshopokhoz
 

“Amit az ujjaiddal csinálsz abban bukkan fel a lelked - legyen az írás, alkotás vagy kalapálás - az ujjbegyek a szárnyaid végei.” James Hillman

A haladó workshop a teljes kiőrlésű kovászos kenyerek mélyebb világába vezet bennünket, ahol a kifinomult részletek, praktikák és egyedi sajátosságok dominálnak a már ismert tésztaérlelési folyamatokon túl. 

Fontos számunkra, hogy megteremtsük a kiváló kovászos kenyér tárgyi kultúráját, a kenyér körüli világot. Újból belemerülünk a két mesterségbe és összhangot teremtünk az állandóság és az élő anyag közt. A kézművesség alapja a személyes attitűd, ahol a kenyérnek és a tárgyi környezetének tudjuk a történetét, ismerjük az alkotói folyamatokat, történeteket fűzünk hozzá,  így megélve valódi értékeket megteremtjük saját rituáléinkat.  

Mindazoknak ajánljuk akiket érdekel az otthoni kenyérsütés mint az önkifejezés formája, illetve kiváló személyre szóló ajándék is.

Ez egy két napos kurzus:

Első alkalom - Dagasztótál és 3 darab sütőtálka készítése

A kenyér alkotói folyamatához saját készítésű dagasztó tálat és sütőtálkákat készítünk speciális edénymasszákból, melyet formázás után egyedire festünk a masszához kifejlesztett színes mázakkal. A dagasztótál formája úgy lett megtervezve, hogy segítse a használatot, stabil fogást biztosítson a mozgatás során és a gyúrási mozdulatokhoz tervezett formája és felülete jól tisztítható. Strapabíró kialakítása révén igazi időtálló tárgyat alkothatunk. A tál űrtartalma maximum 4 kg tészta elkészítéséhez elegendő.

Második alkalom - kenyér sütés a Kópic Pékségben

Ezúttal a teljes kiőrlésű lisztek lesznek a középpontban. Sütünk rozsból, tönkölyből, alakorból, bánkúti búzából; készülnek 100% és 70% teljes kiőrlésű kenyerek, ciabatta, bagett, fougasse és kalács is. A Kópic Pékség műhelyében dolgozunk, a már kiégetett saját dagasztótálakban dagasztunk. Azon túl, hogy a teljes kovászos érési folyamaton végig haladunk, ez a workshop a különféle lisztek és kovászok egyedi karaktereire fókuszál. Lesz szó ízről és tápértékről, körüljárjuk azt is, hogy melyik a legegészségesebb kenyér.

GYERE HA


/  Szeretnéd megtanulni, hogy tudsz otthon teljes kiőrlésű lisztekből kiváló minőségű, egészséges kenyeret sütni természetes kovásszal.

/  Kipróbálnád milyen egy művész profi műtermében alkotni és egy kézműves pékségben sütni.

/  Szeretnél egy magad által készített design tárgyat az otthonodba.

/  Ha szeretnél teljesen kikapcsolódni, feltöltődni, jól érezni magad és együtt alkotni másokkal.

 
 

INFORMÁCIÓK

JELENTKEZÉS NYITVA!

Időpontok:

2019 Szeptember

Első nap: Szeptember 15. vasárnap 9:30 - 17:00

Második nap: Szeptember 29. vasárnap 9:30 - 18:00

2019 Október

Első nap: Október 6. vasárnap 9:30 - 17:00

Második nap: Október 20. vasárnap 9:30 - 18:00

 

Időtartam: Ez egy kétnapos kurzus

Létszám: maximum 10 fő. Részvétel 15 éves kor felett ajánlott.

Képzettségi szint: Nem kötelező, de ajánlott, hogy legyen valamennyi tapasztalat a természetes kovásszal érlelt kenyérsütésben.

Mit tartalmaz a részvételi díj:

/    Dagasztótál és 3 db kistálka anyagköltségét és a tárgyak égetését

/    Eszközök és segédformák használatát, anyagok előkészítését

/    Az edényekre kifejlesztett technológiát

/    Teljes kiőrlésű lisztekre épülő kovászos recepteket, illetve sütési terveket

/    Kovászokat, melyeket hazavihetsz, hogy el is kezd az otthoni sütést :)

/    Kenyér kóstolók kencékkel és kávé, tea, gyümölcs

/    Egy-egy db-ot mindenből, amit sütünk

/    Kislétszámú csoportban minőségi oktatást, folyamatos segítséget

/    Műhelyhasználatot

Ár: 48.000 Ft (az ár az ÁFÁ-t tartalmazza)

Helyszín: A volt óbudai Budapesti Harisnyagyár épülete - 1033 Budapest, Bogdáni út 1.

Jelentkezni a Kópic Pékség weboldalán tudsz, klikk ide!
Ha kérdésed van jelentkezés előtt, írj emailt! (info@kopic.hu)

 

KÉPEK EDIT SZABO EDÉNYEKRŐL ÉS A BENNE SÜLT KENYEREKRŐL

 

TI MONDTÁTOK

"Nagyon örülök, hogy résztvettem a workshopon, mert azóta ahogy mondani szokták más szintre lépett a kenyér sütés. A kovászos technika teljesen más, mint élesztővel dolgozni, és a tőled hallottakkal / látottakkal igazán jobb kenyerek készülnek azóta nálunk."

Gergely

"Életem legjobb programja/workshopja... 
Két nap tökéletes kikapcsolódás, tanulás, alkotás, elmélyülés. 
Először a kenyésütő edény készült el, aztán megtanultam hozzá a kenyeret is. 
Profi szervezés, fantasztikus helyszín és oktatók. Akár ajándékba is. Ritkán mondok ilyet, de ez tökéletes élmény."

Gabi

"Már többször is próbálkoztam otthon a kenyérsütéssel a workshop óta, kb negyedjére vagy ötödjére csinálom. Azért írok, mert nagyon nagy öröm, hogy megosztottad a receptet és a készítési folyamatot, mert bár több éve csinálok kovászos kenyeret, sosem sikerültek ilyen csoda kenyerek itthon. ... Most pedig nemcsak én, hanem a körülöttem lévők is csodálják a sütőből kijött kis dínókat."

Veronika

"a család szó szerint nekiesett és 900 gr kenyérből 800-at kb fél óra alatt pusztítottak el. Most mindenki kenyeret kér karácsonyra, uh kezdhetek sütni, meg lisztet szerezni stb... kellett ez nekem??!! :)

Még annyit akartam mondani, hogy nagy varázslat ám ez...  valami nagyon archaikus szépség jön elő az emberből, amikor agyag tárgyat készít, vagy kenyeret süt - tiszta lelki gyakorlat mindkettő, és az időzítés ellenére megszünteti az időt. ...

köszönöm az élményt, a rengeteg beletett munkát a részetekről, maradandó, tényleg."

Délia