vissza a Workshopokhoz
 

Kikapcsolódásra hívunk az alkotás örömén keresztül a tálalás és design témában!


Friss, dinamikus technikával, agyaglapokból építkezve készítünk kifinomult tárgyakat, melyekre gesztus jellegű felületet, mintát képzünk egyedileg kevert mázzal.

Megismerjük az agyag fajtákat, alapvető eljárásokat, apró trükköket, mintázási technikákat. Speciális agyagból lapokat nyújtunk, térbeli formákat alkotunk, gyönyörű felületeket képzünk, karcolunk, rajzolunk, festünk és közben betekintünk a kortárs designba a téma szempontjából.

Az elkészült tárgyakat száradás után kiégetjük és hazaviheted.

 

GYERE HA


/  Szeretnél egy magad által készített design tárgyat az otthonodba.

/  Ha szeretnél teljesen kikapcsolódni, feltöltődni, jól érezni magad és együtt alkotni másokkal.

/  Ha mindig is érdekelt a 3dimenzió, a szobrászat és a jó tárgyak.

/  Kipróbálnád milyen egy művész profi műtermében alkotni. Közben megismerhetsz egyéb eszközöket, anyagokat és alkotási folyamatokat.

 
 

INFORMÁCIÓK


Időpontok:
/   2018. január 26. péntek 16.00-21.00

Időtartam: 16:00-tól 21:00-ig.

Létszám: Minimum 6 / maximum 10 fő

Képzettségi szint: kezdő szinttől

Mit tartalmaz a részvételi díj:

/    Kislétszámú csoportban minőségi oktatás, folyamatos segítség
/    Anyagköltség, anyagok előkészítése és a tárgy égetése
/    Műhelyhasználat
/    Kávé, tea, gyümölcs és Pipacs kézműves bio kenyér falatok

Ár: egy kurzus 18.000 Ft (0% ÁFA)

Helyszín: A volt óbudai Budapesti Harisnyagyár épülete - 1033 Budapest, Bogdáni út 1.

Jelentkezz itt és levélben küldünk további információkat a helyszínről, felkészülésről, fizetésről.
Ha kérdésed van jelentkezés előtt, írj emailt! (info@editszabo.com)

JELENTKEZÉS

Ajándék?
Workshop Hírlevél
Aktualitások a workshopokról, új indulásokról, változásokról
 

KÉPEK EGY KORÁBBI TÁLALÓ / GYÜMÖLCSÖSTÁL WORKSHOPRÓL

 

TI MONDTÁTOK

"Szuper kikapcsolódás volt, kemény tanulással, magamról is! Nagyon tetszett hogy elméleti prezentációval indult, melyet aztán videó helyett Edit gyakorlati bemutatója követett.

Én pénzügyi területen dolgozom, mellette hobbi szinten fotózok, szeretem a művészetet, de ezt a fajta alkotó munkát még soha sem tapasztaltam meg. Az agyaglapok felkészítése formázásra korántsem bizonyult elsőre olyan könnyű feladatnak mint ahogy kívülállóként tűnt, vagy ahogyan általános iskolából gyurmázás alapján gondolná az ember. Ezt a kezdeti megtorpanást a második agyaglap előkészítésével sikerült leküzdenem és innét már az "alkotásra" koncentrálni. Edit segített abban is hogy melyik stádiumban min gondolkodjunk, folyamatosan érthető és egyértelmű instrukciókat kaptunk, továbbá személyes segítséget és bíztatást minden elakadásnál. Oldott hangulatban telt az egész nap, sokat tanultam, nevettem, tapasztaltam, nagyon hálás vagyok érte!"

Tamás

"Informatikusként ritkán végzek olyan tevékenységet, ami egy valós, kézzel fogható tárgyat hoz létre. Emiatt nagy élmény volt a keramikus workshopon részt venni, hisz egy gyümölcsös tál elkészítése teljesen más részét igényelte az agyamnak, mint a munkám során megszokott feladatok. Itt tapintható formák voltak, s logika helyett inkább a képzelet, az esztétika, az agyag és a formázás során felhasznált tárgyak tulajdonságai, és a kézügyesség számított. Ami kifejezetten feldobott, jókedvű hangulatba hozott. A workshop során nem csak a saját tárgyam elkészítése lelkesített, hanem a többiek gondolkodásmódját is nagyon érdekes volt megfigyelni.

Izgatottan várom a tárgyak végleges változatát (még kemencében vannak), és már azt is tudom, hogy mit csinálnék máshogy!"

Róbert

"Nagyon tetszett a workshop folyamata! Fontos volt a kezdésnél a rövid előadás, rávezetés a témára, példák mutatása. Érdekes volt számomra a különböző technikák megismerése és ezáltal a lehetőségek sokféleségének feltárulása. A folyamat során élmény volt az is hogy a kezünk között egy kézzel fogható tárgy született. Nagyon pontos instrukciókat kaptam, minden helyzetet tisztán látsz és így szépen be lehetett építeni a szakmai tanácsokat! Nagyon nagy a mesterségbeli tudásod és jól át tudod adni azt gyakorlatban és elméletben is.

Érdekes volt látni, hogy teljesen más területen  dolgozó emberek milyen lendülettel és sikerrel csinálják végig azt a napot."

Ágota

"A tál készítése közben én azt hiszem egy kicsit bezoomoltam magamba, elképesztően elmerültem abban a tárgyban, még önismereti kurzusnak is felért az egész workshop, izgalmas volt, hogy mutattál egy technikát, és azonnal kezdhettünk vele valamit. Jó néhány holtponton :) segítettél átlendülni. Mindkettő élményre vonatkozik, hogy ráadásul mivel közösen alkotunk, s nem egyforma tárgyakat csinálunk, emiatt mások alkotásaiból, a folyamatukból és a te korrekcióidból is legalább annyit lehet tanulni, mint amikor mondjuk az én tárgyamat segíted tovább."

Zsuzsa