A KENYÉR KÖRÜLI VILÁG

Az Edit Szabo és Kópic Pékség Workshopok fő koncepciója a két ősi mesterség határok nélküli megtapasztalása és megismertetése szélesebb körben. Fontos számunkra, hogy megteremtsük a kiváló kovászos kenyér tárgyi kultúráját, a kenyér körüli világot.

Számunkra a kézművesség alapja a személyes attitűd, ahol a kenyérnek és a tárgyi környezetének tudjuk a történetét, ismerjük az alkotói folyamatokat, történeteket fűzünk hozzá, így megélve valódi értékeket megteremtjük saját rituáléinkat és megélhetjük belső alkotói erőnket.

Edit munkáinak fő jellemzője a művészet és design találkozása, funkcionális szobrászat / szobrászi design / design és craft összhangja. Ebben az alkotói szellemben születnek a tárgyak a workshopon is, ahol a főszereplő a kenyér.  

A workshopok célja egy olyan alkotó műhely létrehozása, ahol előképzettség nélkül bárki betekintést nyerhet és tapasztalatokat szerezhet abban az alkotói világban ahol az alábbi témákat járjuk körül:
 

/   Hogy lesz egy gondolatból tárgy?

/   Mitől válik személyessé egy használati tárgy?

/   Miért jobb tömeggyártott tárgyak helyett egyedi, akár saját magunk által készített tárgyak közt élni?

/   Hogyan épülnek fel az alkotói folyamatok, milyen fázisok és technikai megoldások vannak?

/   Hogyan készül egy kiváló természetes kovásszal érlelt kenyér?

/   Mit jelent a kézművesség a kenyér készítésben?

/  Hogyan épül fel a kovász, a liszt és a recept összhangja?

INDULÓ WORKSHOPOK

Kenyérsütő edény készítő és kovászos kenyérsütés

Két ősi mesterségbe kóstolunk bele ezen a workshopon. Saját készítésű kenyérsütő edényben sütünk természetes kovásszal érlelt kenyeret.

Kétnapos workshop

Részletek

DAGASZTÓTÁL KÉSZÍTÉS ÉS TELJES KIŐRLÉSŰ KOVÁSZOS KENYEREK

A haladó workshop a teljes kiőrlésű kovászos kenyerek mélyebb világába vezet bennünket, ahol a kifinomult részletek, praktikák és egyedi sajátosságok dominálnak a már ismert tésztaérlelési folyamatokon túl.

Kétnapos workshop

Részletek

A két workshop tartalmi elemei nem összevonhatók.

 

WORKSHOP HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, így nem maradsz le indulásról és a férőhelyekről!

 

A HELYSZÍN


A workshopok helyszíne Edit műterme és a Kópic Pékség műhelye, ami szuper inspiráló környezet, itt mindenki alkotni akar!
Óbudán, a volt Budapesti Harisnyagyár épületében kialakított napfényes műhelyekben minden szükséges eszköz és anyag rendelkezésre áll.

Nézd meg ezen az oldalon, hogy jutsz ide!